FAQ:
I denna sektionen får du svar på de vanligaste frågorna vi på Tandläkeriet mottager från våra kunder, vi gör allt vi kan för att hålla er uppdaterade med svar på era frågor.

När man av någon anledning förlorar en tand kan man vilja ersätta den. Ett alternativ som står till hans är implantat besuchen sie diese website. Implantat är en skruv av titan som opereras in i käkbenet. På implantatet skruvas eller cementeras sedan en eller flera konstgjorda tänder. Implantatkonstruktioner är fasta, och du kan som patient inte avlägsna dessa själv. Vi utför implantatoperationer på kliniken, vilket gör att du som patient slipper åka långa vägar till andra kliniker och du behöver inte vänta i flera månader på att få en tid.

På Tandläkeriet arbetar vi med blekskenor för hemmablekning. Denna metod är skonsam och minskar risken för isningar. Innan beslut om blekning tas behöver en undersökning genomföras för att säkerställa att det är lämpligt att bleka tänderna. När detta är gjort tas avtryck av den / de käkar som skall blekas. Färgtagning görs också, för att kunna jämföra när behandlingen är avslutad. Någon vecka senare finns de färdiga skenorna för utlämning på kliniken. Behandlingen sker sedan hemma. I de flesta fall räcker en behandlingsperiod på 5-7 dagar. Hos oss kostar blekskenor för över / underkäke samt blekmedel 3950 :-. Blekskenorna sparas sedan och kan användas vid ett senare tillfälle om så önskas.

Vi lämnar alltid ut ett kostnadsförslag som du får med dig hem, så att du kan tänka över kommande behandlingar i lugn och ro. Vi är anslutna till försäkringskassan, vilket innebär att du som patient får ta del av det högkostnadsskydd som finns.

Högkostnadsskydd
Högkostnadsskyddet innebär att du som patient att betalar hela arvodet själv upp till 3000 kronor. För tandvårdskostnader därutöver betalar Försäkringskassan 50 % upp till 15.000 kronor och 85 % för tandvårdskostnader som överstiger 15 000 kronor.

Försäkringskassan erättning beräknas utifrån deras referenspriser. Mer information finns på Försäkringskassans hemsida.

Barn och ungdomar har fri tandvård hos oss till och med det året man fyller 23 år.

En tandblekning håller vanligtvis några år.

Många patienter som vant sig vid sitt nya ljusare leende väljer att efter något eller några år fräscha upp det igen med en ny tandblekning. Du kan oavsett vilken metod du använt tidigare använda valfri tandblekningsmetod för detta. Det är vanligtvis inte så att hela resultatet av tandblekningen är borta redan efter några år, men resultatet går mycket sakta tillbaks till ursprungsfärgen om inga nya blekningar görs.

Skalfasad
Skalfasaden cementeras fast över din naturliga tand och blir oerhört stark.

Skalfasader håller vanligtvis någonstans mellan 15 och 25 år besuchen sie diese website. Bindningen mellan fasad och tand är mycket stark, det finns ingen risk att en fasad plötsligt trillar av. Däremot kan fasaderna skadas på liknande sätt som även dina egna tänder kan skadas om man har otur.

För att skydda skalfasaderna på bästa sätt gör vi en bettskena i plast som du kan använda nattetid. Detta minskar belastningen och ökar hållbarheten.

Tandvårdsbidrag
Beroende på din ålder är tandvårdsbidraget 150 eller 300 kronor per år. Barn och ungdomar upp till 19 år har kostnadsfri tandvård. Från och med den 1 januari det år du fyller 20 år omfattas du av det nya tandvårdsstödet.

Som exempel betalar du som vuxen ca 500 kr för en basundersökning.

Högkostnadsskydd
Högkostnadsskyddet innebär att du som patient att betalar hela arvodet själv upp till 3000 kronor. För tandvårdskostnader därutöver betalar Försäkringskassan 50 % upp till 15.000 kronor och 85 % för tandvårdskostnader som överstiger 15 000 kronor.

Försäkringskassan erättning beräknas utifrån deras referenspriser. Mer information finns på Försäkringskassans hemsida acheter kamagra oral jelly en ligne.

Tandvärk?
Har du tandvärk, bitit av en tand , kanske tappat en krona eller har något annat problem som behöver snabb hjälp?

Hos oss kan du få en akuttid samma dag. Ring oss så ordnar vi en akuttid till dig snarast möjlig.

Tandläkarskräck
Tandläkarskräck är vanligt och näst intill varannan vuxen svensk känner att det är svårt att gå till tandläkaren.
För vissa innebär tandläkarskräcken bara ett mindre obehag under tandläkarbesöken.
Men för andra är problemen så stora att de helt enkelt undviker att gå till tandläkaren, och därmed riskerar sin munhälsa.

Vi har utbildad personal som kan ta hand om dig på bästa sätt libido-de.com.
Med hjälp av vår expertis lovar vi dig att du kommer få en behaglig vistelse hos oss på Tandläkeriet.

Tips som du själv kan använda dig av:
1. Gå till rätt tandläkare
2. Prata med din tandläkare
3. Ta med en vän
4. Lugnande

Load More